Proti doporučení SÚKLu? Žádný problém – jde jen o děti!

Blogosféra

Jan Tománek

Markéta Dobiášová se ve svém článku ptala na ministerstvu, proč se ministr Válek neřídil zamítavým stanoviskem SÚKLu, který NEDOPORUČIL třetí dávku pro děti od 12ti let a i tak ji v únoru schválil k použití.
O problému psala Markéta už v únoru, ale nikoho to nezajímá a od začátku roku dostalo třetí dávku téměř 60.000 dětí do 18 let.

Podle čeho se ministr řídil, ale ministerstvo úzkostlivě tají a odmítá pod velice hloupými záminkami zveřejnit - patrně samozřejmě nic nemá.

A až se zase za pár let ukáže, že jsme měli pravdu a vakcína na covid skutečně dětem působí daleko více vážných nežádoucích efektů, než aby pomáhala? A co rodiče, kteří se třeba jednou budou chtít soudit za zničené zdraví svých dětí?

Asi bych nejlépe citoval přítele právníka Ondřeje Svobodu:

"Trestní stíhání z toho být nemůže, protože na blbost nemáme paragraf.
Dokud se nikomu nic nestane, není trestného činu a i když se stane, musela by se prokázat příčinná souvislost mezi jednáním Válka a následkem. A dovedete si představit, jak to asi bude… dítě naočkují, bude mít nežádoucí účinek – když se náhodou podaří najít doktora, který by byl ochoten připustit, že nežádoucí účinek je důsledkem očkování, bude problém najít státního zástupce, který by to chtěl stíhat. A i když toho najdeme, Válek se bude hájit tím, že on přeci tu vakcínu nepodal a nikomu jí nenutil, jen schválil její použití. Ať se obrátí na doktora, který ji aplikoval. A ten bude tvrdit, že je přeci schválená, tak proč by jí neaplikoval.
Ve finále budou nejvíc vinni rodiče, kteří za dítě rozhodli…"

A takhle si tu dva roky žijeme. Bohužel, je to přesně tak - ve finále je to JEN zodpovědnost každého rodiče.

(Další blogy na vlastní stránce autora)