Mě to taky se*e, pane Fialo!

Blogosféra

Richard Nádvorník

Fialova vláda ještě nemá důvěru sněmovny a profesor už je vulgární. Tož vítejte v klubu, pane Fialo, mám pro Vás takový souhrn dosavadních úspěchů Vaší soldatesky:

Předsedkyně sněmovny Pekarová-Adamová se zčerstva navezla do Viktora Orbána. Samozřejmě svoje výhrady neříká Orbánovi do očí, lepší je Facebook, vždyť každý pos*aný příspěvek se vždy dá editovat, kdyby se spolus*raníkům nelíbil. Zdatně jí v tom sekunduje muzikolog Bek, kterému rovněž nedochází, že jestli je něco v zájmu České republiky, tak je to silné spojenectví s našimi sousedy, byť s nimi v něčem nesouhlasíme, jinak si z nás Němci (vedená EU) zase časem udělají bojiště, jak je jejich dobrým zvykem. Byť by to mělo být bojiště namátkou třeba solární.

Vládní pos*anec Farský (S*AN) si myslí, že bude poslancovat v českém parlamentu z amerického kontinentu za český poslanecký plat a přitom vymýšlet evropskou federalizaci čili pracovat na další ztrátě suverenity země české (projekt How to Transform 250 Years of U.S. Federalism Into a Road Map for the Next 25 Years of the EU). To nevymyslíte!

Ministr zahraničí Lipavský si je na úřadě tak jistý sám sebou, že se pro jistotu obklopil rovnou osmičlennou gardou pretoriánských náměstků, takže se snad nezhroutí strachy, až ho pozvou na jednání s velvyslancem nějaké důležité africké země. Napadá mne třeba Se*egal. A kupodivu žádná žena v gardě, s tímhle jdeme na Brusel?

A do toho všeho pan Válek, který je doslova a do písmene pos*aný až za ušima z nadcházející "chřipkové" vlny, které se dnes odborně říká omikron, takže pro jistotu sestavil tak velký poradní sbor, že bude moci házet zodpovědnost na jiné po celé volební období. Které evidentně nebude trvat čtyři roky, pokud to takhle půjde dál. Štěstí, že ve sboru je řada na slovo vzatých odborníků, kteří nás tak báječně již dva roky provádějí pandemií. Už jsme si sice i u nás povšimli, že počty pacientů v nemocnicích během omikronu nejsou nijak zásadní, což v Anglii věděli už před vánoci, ale taková drobnost je pod rozlišovací schopností prověřených kádrů poradního ministerského sboru.

Hned se mi lépe spí, když si čtu, kdo všechno se o mne stará. Po Babišovi opravdu slušná kvalitativní změna.