Dvě šílené konspirace

Blogosféra

Vladimír Čížek

Vítejte ve světě šílených konspirací. Sami se rozhodněte, zda jde o FAKT či FIKCI. Dnes zmíním první dvě velmi časté konspirace a někdy v budoucnu další.

Konspirace první – samošiřitelné vakcíny

Mezi lidmi se šušká, že očkovaní přenášejí vakcíny na neočkované. Že je vlastně „nakazí vakcínou“ a tím i možnými nežádoucími účinky. Je něco takového vůbec možné? V protokolu studie Pfizer je odstavec 8.3.5.1, který ke konspiraci přispívá:

„Níže jsou uvedeny příklady expozice prostředí během těhotenství. Členka rodiny oznámí, že je těhotná poté, co byla vystavena studijní intervenci vdechnutím nebo kontaktem s kůží. Mužský člen rodiny, který byl vystaven studijní intervenci inhalací nebo kontaktem s kůží, pak vystaví svou partnerku expozici před početím nebo v době kolem početí.“

Znamená to, že lze jiného vystavit účinku vakcíny dechem či přes kůži (dotykem, potem)? Znamená to, že si Pfizer není jist a chce to prozkoumat, nebo to už ví a chce to jen ověřit? Pokud by někdo nevěřil, že vůbec samošiřitelné vakcíny mohou existovat, může nahlédnout do dokumentu prestižní Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health, kde se technologií samošiřitelných vakcín přímo chlubí:

„Vakcíny, které se samy šíří, jsou geneticky navrženy tak, aby se pohybovaly populací jako přenosné nemoci, ale místo aby způsobovaly nemoc, poskytují ochranu. Vize je taková, že by mohl být naočkován malý počet jedinců v cílové populaci a vakcína by pak cirkulovala v populaci podobně jako patogenní virus, což by vedlo k rychlému rozšíření imunity.“

Ale co v nynější praxi? Jsou už samošiřitelné vakcíny realitou, nebo jde o jejich výzkum v budoucnu, nebo je to konspirace? FAKT ČI FIKCE?

Konspirace druhá – čipování

Všeobecně je jakákoli zmínka o čipování lidí považována automaticky za hoax, fake news a podobně. To se lehce řekne, ale jak si má člověk vysvětlit následující fakta?

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu navrhoval zcela vážně označování dětí pomocí mikročipů. Samozřejmě pro jejich dobro. Čipy měly například hlídat, že jsou děti od sebe vzdáleny dva metry. Sklidil takovou vlnu kritiky, že naštěstí zmlknul a brzy pak skončil ve funkci. Ovšem jiní koumáci propagují kovidpas v mikročipu velikosti zrnka rýže jako ohromnou výhodu – „nemusíte tápat s telefonem“. Čipy mají i jiná využití – ředitel Pfizeru již v roce 2018 prohlásil:

„FDA nedávno schválila první elektronickou pilulku, mohu-li to tak nazvat. Je to v podstatě biologický čip, ale je v pilulce. A když si vezmete tu pilulku a je ve vašem žaludku, vyšle signál, že jste si vzali pilulku. Takže, teď si představte příklad pro využití: pojišťovny vědí, že pacienti užívali léky tak, jak měli. Je fascinující, co se v této oblasti děje.“ Skutečně fascinující. Podobně jako chytré zdravotní karty a certifikáty s širokými možnostmi použití (a zneužití).

Ve Švédsku jsou prý mikročipy velmi oblíbené. A samozřejmě nikdo nikoho nenutí, aby si mikročip nechal injekční stříkačkou aplikovat. Je to zcela dobrovolné. Zatím. (Asi jako očkování proti Covidu). Ale za deset let prý budou čipy každodenní záležitostí.

Tak co, je čipování lidí FAKT či FIKCE? Jde o konspiraci?

Posouzení nechám na vás. Ale neodpustím si komentář. Každý, kdo má v kapse mobil, jako by měl čip, jen ho nemá pod kůží ani v žaludku. Víme, že policie v době kovidové nezahálí a sleduje lidi v Izraeli, Kanadě, USA, u nás i v dalších zemích. Povinné nahrání sledovací aplikace do mobilu je nutné v Číně. Která země ji bude následovat, je jen otázkou času.

Na závěr bych rád poděkoval webu ECHO24.CZ, že bezvýhradně respektuje svobodu slova. Domnívám se, že výše uvedená témata by na facebooku (který naštěstí nemám) nevydržela ani pár hodin a byla by cenzurována a smazána.

Přeji vám klidnou konspirační neděli. VČ