Další covidová šílenost pro naše děti

Blogosféra

Markéta Karešová

Pokud jste si mysleli, že nová vláda má všech pět pohromadě, mýlili jste se. Nejen, že se naše děti budou testovat 2x v týdnu (to by se snad ještě dalo pochopit), ale že je žák, podezřelý z pozitivity ve čtvrtek nebezpečnější než pozitivně testovaný v pondělí, to snad nemůže dávat smysl vůbec nikomu. Aneb... "....kdyby hloupost nadnášela.....".

Cituji:
"V případě, že někomu vyjde pozitivní výsledek antigenního testu v pondělí, musí tak jako dosud odejít domů a podstoupit přesnější PCR test. Zbytek jeho třídy může fungovat dál beze změny. Ve čtvrtek to bude jinak.
Pokud je některý z žáků pozitivní v rámci čtvrtečního antigenního testování, nastupuje celá třída tzv. režim test-to-stay. To znamená, že každý den podstoupí všichni spolužáci antigenní test, a to až do doby, kdy původně antigenně pozitivní dítě obdrží negativní výsledek PCR testu,“ uvedlo ministerstvo. Žáci ve třídě do té doby budou muset nosit roušky či respirátory, nesmí zpívat a cvičit v tělocvičně a musí být oddělení od dalších dětí ve škole."
(zdroj:https://www.seznamzpravy.cz/clanek/koronavirus-testy-pozitivni-skolak-v-pondeli-nic-se-nemeni-a-ve-ctvrtek-vsichni-rousky-a-testy-184705#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=zpravy.sznhp.box&dop_req_id=f1y25JGmhXO-202201031614&dop_id=184705&source=hp&seq_no=2&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz)

Aha! Takže podezření na covid, zjištěné u školáků ve čtvrtek je nebezpečnější než stejné podezření (ano, jen podezření, často falešné), zjištěné v pondělí. Tak to je myšlenka, hodná odborníka!
V zemi, kde jsou experti a uznávaní epitemiologové označováni za konspirátory, se asi člověk nemůže divit ničemu. Nicméně toto je už opravdu bizár. Doufejme, že si vláda rychle podřízne větev. Ve vlastním i v našem zájmu. Protože něco takového může vymyslet jen někdo, kdo je buď hloupý nebo někdo, kdo testuje, co vše si může dovolit.
Co myslíte, kam až lze zajít, než budou občané volat po další defenestraci?