Čím víc – tím víc: Putin, WEF, BlackRock, vakcíny, Green Deal a Čung-kuo

Blogosféra

Karel Machala

Čím víc se Putin snaží dostat Ukrajinu násilím pod kontrolu Moskvy, tím víc se jí Ukrajina vzdaluje.

Čím víc se snaží používat ropu a plyn jako vydírací zbraň, tím víc západních zákazníků mu postupně uteče.

Čím víc západních zákazníků mu uteče, tím závislejší bude na Říši středu.

Čím víc nereagoval Západ na mnoho let trvající zabírání území, tím víc zabíral území.

Čím víc se fanatičtí proponenti nedotestovaných vakcín snažili tlačit je násilím, tím větší odpor proti nim vyvolávali.

Čím víc nedotestované a přesto násilím tlačené genovakcíny byly, tím víc otazníků ohledně integrity vlád, vakcinologie i medicínské vědy vznikalo.

Čím víc koupené novin(k)y hlavního proudu lhaly a cenzurovaly diskuse o covidu, tím víc důvěry ztratily a tím víc pomáhaly agresorovi nacházet věřící v neexistující kulaté čtverce. Čím víc totiž někdo tlačí agresi proti ramenům, tím míň důvěryhodný je při popisu agrese proti suverénnímu státu a to dokonce i tehdy, když má pravdu.

Čím víc se korporace okolo „Černé skály“ a WEF snažily cenzurovat svět informací ve svých sociálních sítích, tím víc nedůvěry k oficiálním příběhům zasely, a to i tam, kde byly tyto příběhy pravdivé.

Čím víc Evropská unie prosazovala Green Deal, tím víc zdražila levné energie a zvýšila veškeré ceny a tím víc naštvaných lidí zbytečně vytvořila.

Čím víc zdražila domácí uhlí a domácí uhlíkové zdroje povolenkami, tím víc ruského plynu potřebuje.

Čím víc ruského plynu potřebuje, tím víc nechtěně financuje Putinovu válku na Ukrajině.

Čím víc nechtěně financuje Putinovu válku na Ukrajině, tím víc musí pomáhat Ukrajině a zvládat proud uprchlíků.

Čím víc se Rusko oslabuje zbytečnou válkou, tím víc ho to stojí zdrojů, peněz, pověsti a nezávislosti.

Čím víc postaví Čína a Indie uhelných elektráren, tím zbytečnější je boj EU a USA proti uhlíku a tím zbytečnější je oslabení Západu.

Čím víc zdrojů a sil stojí „boj“ proti covidu, uhlíku i střet okolo Ukrajiny, tím víc se Západ zadlužuje a tím víc se upevňuje ekonomická a geopolitická pozice Číny.

Čím víc stoupá zadlužení, tím víc klesá geopolitická síla donedávna svobodného světa.

Čím víc klesá geopolitická síla svobodného světa, tím míň svobodným se stává a tím častěji sahá k cenzuře a potlačování svobod.

Čím víc se upevňuje geopolitická pozice Číny, tím víc upadají ostatní regiony do závislosti na ní.

Mimochodem: cui bono? Komu dobré, toto vše? Komu něco prospívá, ten to možná nějak popostrkuje a spoluvytváří. A možná taky ne. Možná je to jen konspirační teorie, že?

KAREL MACHALA

P. S. Ni-men š’ čung-wen-de süe-šeng ma? Už jste studenty čínského jazyka? (Omlouvám se za nevložení čtyř různých akcentů nad čínská slova, času není nazbyt).

Nebo raději otočíme směr, který pomáhá ničit kulturu svobody a demokracie na Západě a v celém světě? Důležitý mezikrok: Zrušit okamžitě povolenky na vlastní uhlíkové zdroje. Znovu zapnout jaderné a uhelné elektrárny, které mnoho zemí EU už předčasně vypnulo. Dočasně poté vypnout ty plynové. Povolit frakování, kde to jde. Napomáhat deregulaci a debyrokratizaci s cílem dekoncentrovat kapitál a brzdit růst cen. A už proboha NIKDY netlačit žádné medicínské zákroky násilím, je to proti mnoha mezinárodním dohodám, ústavám i zdravému rozumu a pomáhá to agresorům. To vše se týká hlavně Evropy, Austrálie, Kanady, Japonska i USA. Jinak se modlete za životy ukrajinských dětí a učte se čínsky ve zrychleném režimu. Caj ťien.